Amit teszünk...

A Pécsi Ifjúsági Lelkisegély Szolgálat gyerekek, tinédzserek és fiatal felnőttek hívásait várja. Rendelkezésére állunk mindenkinek, aki azonnali segítséget és értő figyelmet keres.

Meghallgatjuk a problémáidat, de nem avatkozunk a dolgaidba, gondolkodási és döntési szabadságodat tiszteletben tartjuk. Figyelünk Rád, megpróbálunk ráhangolódni arra, amit mondasz, hogy megértsük és átérezzük a helyzetedet. A beszélgetés során segítünk Neked egy másik szemszögből megvizsgálni a gondjaidat, ehhez fontos, hogy jobban megismerjünk, ezért néha olyasmit is megkérdezünk, ami nem tartozik szorosan ahhoz, amit el akartál mondani. Az elfogadó beszélgetés segít felszínre hozni mindazt, amiről eddig nem mondtál el senkinek.

A beszélgetés mindig bensőséges és nagyon személyes, ám szolgálatunk anonim, így a hívás során nem kell olyasmit elmondanod önmagadról, ami alapján beazonosíthatnánk, így teljesen biztonságban vagy. Ez a lehetőség arra bátoríthat, hogy feltárd szorongató, legbensőbb titkaidat. Mi segítünk megtalálni Neked a megnyugtató megoldást.

Nem adunk tanácsot, hanem arra törekszünk, hogy segítségünkkel világosabban lásd a helyzeted, és el tudd dönteni, hogyan oldd meg a problémáidat. A bensőséges együttgondolkodást kínáljuk számodra. A felmerülő lehetőségek közül Te választhatsz, önállóságodat mindig tiszteletben tartjuk.

Itt lehetőséged nyílik arra, hogy a magad módján fejezd ki az érzéseidet, gondolataidat, és abban az állapotban keress kapcsolatot, amelyben éppen vagy. Ez lehet veszélyhelyzet vagy krízisállapot is. Beszélgetésünk fontos szempontjai az egymás iránti kölcsönös tiszteletet, és a bizalom.