Ami a szívedet nyomja...

Családi gondok

Hívd a szolgálatot, ha családi gondjaid vannak, ha rosszul érzed magad otthon. Ha nem jössz ki anyukáddal, apukáddal. Ha testvérharcok dúlnak, nem értitek meg egymást. Ha a szüleid éppen válnak, és nehéz helyzetben vagy emiatt. Ha bántalmaznak otthon szavakkal vagy tettekkel, mondd el nekünk, hogy megkönnyebbülj.

Iskolai konfliktusok

Ha igazságtalanság ért az iskolában, ha a tanáraid nem szeretnek, ha az osztályban Te vagy a feketebárány vagy konfliktusod van valakivel, ha nem bírod a terhelést, ha tanulási nehézségeid vannak, jó erről beszélni. Nemcsak azért, mert megkönnyebbülsz, hanem azért is, mert egy kis segítséggel rájöhetsz, hogyan javíthatsz a helyzeteden.

Szenvedélybetegségek

Ha túl sokat Internetezel, ha számítógépes és videojátékoktól függsz, ha rászoktál a dohányzásra, ha egyre több alkoholt iszol, ha kipróbáltad a drogokat és szenvedélyeid rabja lettél, ha szinte egyfolytában fogyókúrázol, s mégsem vagy elégedett magaddal, itt segítséget kaphatsz! Szükség esetén tudunk ajánlani olyan szervezeteket, amelyek a Te problémádra hatékonyabban tudnak reagálni.

Párkapcsolati problémák

Hívd a szolgálatot, ha nehezen ismerkedsz a másik nemmel, és gátlásosnak érzed magad. Ha jársz valakivel, de épp hullámvölgyben van a kapcsolat. Ha van egy harmadik, és nem tudod mitévő legyél, ha megcsalt, elhagyott, bántott a párod.

Szexualitással kapcsolatos kérdések

Beszélgessünk, ha bizonytalan vagy a nemiséggel kapcsolatban, ha szexuális problémáid adódtak, ha teherbe estél, és nem tudod, mit tegyél. Ha bármilyen kérdésed van a szexről, amit kínosnak tartasz mással megbeszélni.

Beilleszkedési nehézségek

Ha nincsenek barátaid, ha nem fogadnak el olyannak, amilyen vagy, ha úgy érzed, kilógsz a sorból, és nem találod a helyedet, minket felhívhatsz.

Veszteségek

Ha meghalt egy közeli hozzátartozód, ha gyászolsz, ha elveszítettél egy barátot, ha elhagyott a szerelmed, könnyebb úgy, ha beszélhetsz róla valakivel.

Öngyilkosság

Ha kilátástalannak látod a helyzetedet, ha nem találsz megoldást, ha felmerült benned az öngyilkosság gondolata, hívj bennünket, beszélj a problémádról, mielőtt visszafordíthatatlan döntést hoznál.